23948sdkhjf

Jorton ombygger Svendborg Sygehus

Entreprenørselskabet har vundet fagentreprisen til 20,5 millioner kroner på tilpasningen af Svendborg Sygehus til en ny rolle som specialsygehus.
Fra slutningen af september og næsten to år frem er håndværkerne fra Jorton på en specialopgave på Sydfyn, hvor Svendborg Sygehus skal tilpasses og renoveres bygningsmæssigt.

Det specielle består i, at ombygningen skal foregå således, at sygehusets over 1.700 medarbejdere kan varetage deres daglige opgaver, og at patienterne samtidig forbliver så uforstyrrede som muligt. Og trafikken til og fra sygehuset er stor, da sygehusets akutafdeling ifølge Region Syddanmark har 179.000 ambulante besøg om året, svarende til næsten 500 i døgnet.

Et stort puslespil
Det er Rambøll, der står for at få puslespillet
Fakta:
Bygherre: Region Syddanmark
Arkitekter: Cubo og Charlotte Folke
Ingeniør: Rambøll
Fagentreprise: Jorton
Entreprisesum: 20,5 mio. kr.
med ansatte, patienter og bygningsarbejderne til at gå op, mens Jorton ændrer de fysiske rammer, fortæller projektchef Jan Bert Christensen fra Jortons afdeling i Odense.

Der er tale om en murer- og betonentreprise, der omfatter etableringen af et atrium på cirka 800 kvadratmeter, som får karakter af et slags offentligt torv i midten af det eksisterende, hesteskoformede byggeri. Atriet etableres i to niveauer med en underetage, der indeholder interne funktioner og en øvre etage med offentlige funktioner som venteområde med kiosk og lignende.

Jortons opgave bliver desuden at ombygge de eksisterende afdelinger, hvorfor afdelingerne skal rokere undervejs. Der skal etableres en gangbro i 1. sals niveau mellem bygningerne hen over eksisterende vej og etableres en ny udvendig elevator. Entreprisen omfatter desuden facadepartier, smedearbejder, nedbrydning og tagdækning, jord- og kloakarbejder samt belægninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112