23948sdkhjf

Installatør-kæde gentager messe-succes

150 kunder, 50 repræsentanter for TS-gruppen samt 70 leverandører med i alt 150 personer var repræsenteret, da TS-gruppen for fjerde gang afholdt El & Energimesse. Se video fra messen her.
Installatører, leverandører og kunder var mødt frem, da den frivillige kæde af el-installatører, TS-gruppen, afholdt El & Energimesse. På messen, som i år var rykket til Comwell Middelfart, mødte 70 leverandører de fremmødte el-kunder.

Læs også: Nøgleaktører samlet på Fyn

- Vi inviterer til messen, fordi vi synes, det er interessant at samle producenter, leverandører, grossister og elinstallatører omkring kunderne. Vi vil gerne vise, hvad vi kan. Vi er her med vores egne kunder, som dermed får mulighed for at se den nyeste udvikling, sagde Mick Clausen, direktør for TS-gruppen.

Messe i energioptimeringens tegn
Et af de helt store temaer på messen var energioptimering – både blandt leverandørerne og kunderne og naturligvis for TS-gruppens medlemmer.

- Vi vil gerne fortælle alle vores gode kunder rundt om i landet om det store potentiale, der er i energioptimering, sagde Mick Clausen.

I tråd med messens fokus på energioptimering rettede en af oplægsholderne, Solar Danmarks direktør Jens Andersen, fokus på potentialet for besparelser i bygningsmassen:

- Vi taler meget om lønomkostninger og ikke så meget om omkostningerne til energi. Men en omkostning er en omkostning. Hvis du minimerer den, øger du din konkurrenceevne. I Danmark bruger vi 255 milliarder kroner om året på energi. De 40 procent bruges til at opvarme og ventilere bygninger, og vi kunne uden problemer opnå en 30 procents reduktion af forbruget. Især ved gennemgang af de tekniske installationer finder vi som regel altid tilbagebetalingstider på under 5 år, hvis disse opgraderes til de nyeste løsninger. Det vil sige, at vi i Danmark kunne spare cirka 30 milliarder årligt, lød det fra Solar-direktøren som fortsatte:

- Der ligger en enorm mulighed såvel beskæftigelsesmæssigt, miljømæssigt og økonomisk, hvis dette potentiale blev realiseret. Hvad venter vi på?

Vil være rådgivende
Energioptimeringer vil værten, TS-gruppen, naturligvis byde ind på.

- Vores erfaring er, at mange med en relativt lille investering kan realisere pæne besparelser. Oplagte områder er for eksempel ventilation, trykluft og varme, hvor der mange steder er et stort tomgangsforbrug, forklarer Mick Clausen.

Derfor har TS-gruppen udviklet sit eget koncept for energioptimering kaldet TS-energiXpert og ansat en energiekspert.

- Vi vil gerne være rådgivende elinstallatører. Vi vil gerne være dem, kunderne henvender sig til, når de vil have hjælp til nye løsninger – og så kan vi enten være spilfordelere eller spille selv, siger Mick Clausen.

Se mere om messen og uddrag fra oplæggene i denne video:

TS-gruppen er en landsdækkende og frivillige kæde af el-installatører som ejes af 34 ejerledede el-installationsvirksomheder, der med over 45 lokale TS-centre geografisk er spredt over hele Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078