23948sdkhjf

Rådhusudvidelse i Tønder risikerer forsinkelse

De arkæologiske udgravninger ved Tønder Rådhus kræver mere tid. Det kan betyde, at byggestart på den 3.000 m² store rådhusudvidelsen rykkes. Licitationen, som er planlagt til august, fastholdes dog.
Området, hvor tilbygningen til Tønder Rådhus skal opføres, er de seneste uger blevet undersøgt af arkæologer fra museet i Haderslev. De er nu ved at være færdige med forundersøgelsen, men allerede nu står det klart, at der skal graves mere. Forundersøgelsen har nemlig afsløret fortidsminder, som nu skal graves ud.

- Museet har endnu ikke kunnet oplyse præcis, hvor lang tid de ekstra udgravninger kommer til at tage. Det kan variere fra fire uger til fire måneder. Vi forventer at få en mere nøjagtig tidsangivelse i løbet af en uges tid eller to, og så må vi vurdere, om der er behov for at justere tidsplanen, siger projektleder Thorkild Præstegaard.

Holder fast i licitationen
Ifølge planen skal byggeprojektet i EU-licitation i august. Det ændres der ikke på. Om spaden kommer i jorden den 6. oktober som oprindeligt planlagt, afhænger derimod af de endelige tilbagemelding om udgravningernes varighed.

I den samlede økonomiske ramme for projektet er der budgetteret med udgifter til de arkæologiske forundersøgelser, men ikke til udgravning af fortidsminder. Hvor meget det kommer til at koste, kan museet ikke oplyse endnu, men forventer at kunne give et overslag i løbet af kort tid.

Udvidelsen af Tønder Rådhus blev i juni sidste år vundet af arkitektfirmaet Sleth, som har udformet en utraditionelt tilbygning udformet af en trelænget glasbygning i to etager på en bund af røde sten.

Læs også: Sleth vinder rådhus-udvidelse

Alt i alt skal det eksisterende Tønder Rådhus udvides med cirka 3.000 m², hvilket øger kapaciteten fra 135 til 335 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079