23948sdkhjf

Slidt hal bliver til Det Legende Hus

Midtjyske Sdr. Feldings slidte gamle hal bliver omdannet til et farverigt og lyst mødested for hele byens idræts- og kulturliv. Projektet til 17 mio. kr. omfatter både modernisering og en udvidelse med ekstra 1.236 m².
I dag byder Sdr. Felding Hallen på et umoderne cafeteria, lidt triste adgangsforhold og ikke mindst et tag og omklædningsrum, der i høj grad trænger til hjælp.

I stedet for en almindelig renovering, har ildsjælene i Sdr. Felding valgt at tage fat på en omfattende forandring af hele hallen til ”Det Legende Hus” tegnet af Årstiderne Arkitekter.

Moderniseringen vil både tage hånd om at skabe nye og tiltrækkende faciliteter for kendte idrætsgrene, og også blive et mere frit og åbent sted at samles om mere spontane og kulturelle aktiviteter.

Finansiering på plads - næsten
I alt koster projektet 17,35 millioner kroner at opføre. Herning Kommune støtter projektet med 8,3 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden medvirket i udviklingen af projektet og støtter det nu med 3 millioner kroner.

- Med bevillingen fra Lokale og Anlægsfonden er finansieringen næsten på plads. Vi er nu rykket meget tæt på at gennemføre den vision, som alle involverede i projektet har skabt i et imponerende fællesskab. Det kæmpemæssige indsamlingsarbejde har ikke været forgæves. Det har været medvirkende til, at man i alle samarbejdskredse har haft stor respekt for Sdr. Feldings sammenhold og engagement. Vi glæder os til det videre arbejde med byggeriet, siger formand for Sdr. Felding Hallen, Vagn Andersen.

Idræt og kultur supplerer hinanden
Der kommer en ny facade, der lokker brugere og nye besøgende indenfor. Fra ankomstområdet bliver det muligt at kigge lige ind til aktiviteterne i den nye café og gymnastikområde. Langs hallens østlige side kommer der et trappeområde til træning, udstrækning og ophold. Herfra er der også adgang til fitnesslokale og spinningrum. I hallens sydlige ende etableres der to squashbaner og et motorik- og tumlerum, som også kan bruges som minidepot med redskaber til brug i hallen. I det nordøstlige hjørne kommer der en spejlsal, som kan deles i to, til dans og blødere bevægelsesformer.

Idrætten bliver godt supplereret af kulturlivet. Det Legende Hus får en kultursal, der skal huse en række af de funktioner, som kendes fra forsamlingshuse. Derfor etableres der også køkken og toiletter i direkte tilknytning til kultursalen.

I alt er der tale om en udvidelse af hallen på 1.236 m² og samlet et projekt på 3.813 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079