23948sdkhjf

Plan åbner for ny bydels potentiale

Skanska og NCC har fået udarbejdet en ny lokalplan for Ullerødbyen, en ny bydel i Hillerød Kommune med cirka 1.500 boliger, institutioner og butikker.
Planlægningen af Ullerødbyen går tilbage til starten af halvfjerdserne, hvor der blev udarbejdet en helhedsplan for Ullerødbyen, der dog aldrig blev endeligt vedtaget. I de senere år er der i takt med at Hillerød er blevet udbygget opstået et stigende behov for arealer til boliger. Derfor besluttede Hillerød Byråd i 2003 at afholde en idékonkurrence om en helhedsplan for en ny bydel – Ullerødbyen.

I vinderforslaget udarbejdet af Stig L. Anderssons Landsskabsarkitekter/ Dorthe Mandrup, udgjorde nærheden til naturen og det landskabelige et centralt element i den nye bydel. Helhedsplanen for bydelen har efterfølgende udgjort grundlaget for den videre planlægning af den nye bydel.

Hele Ullerødbyen dækker et areal på 150 ha og skal efter planen indeholde ca. 1.500 boliger, institutioner og butikker, når bydelen er fuldt udbygget.

Rammen på plads for 1. etape
Hillerød Byråd har den 30. april 2014 endeligt vedtaget en lokalplan for Ullerød syd – bykvarter midt samt tillæg til kommuneplan - som udgør første etape af Ullerødbyen.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et forslag fra to af områdets ejere, Skanska og NCC om revurdering af det eksisterende plangrundlag. Den nye lokalplan skal gøre det muligt at realisere det aktuelle behov for boligbebyggelse dvs. etablering af åben/lav og tæt/lav bebyggelse frem for etagebebyggelse samt at ændre planlægningen af bydelscenteret så dagligvarebutikkerne samles på samme side af Frederiksværksgade og at anvendelsen til plejeboliger udgår.

Læs mere om rettelserne og find hele lokalplanen på Hillerød Kommunes hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094