23948sdkhjf

Solcellefirmaer kræver erstatning

Leverandører utilfredse med salgsforbud fra Sikkerhedsstyrelsen
En gruppe leverandører af solceller, der i november sidste år blev ramt af et salgsforbud nedlagt af Sikkerhedsstyrelsen, vil nu kræve erstatning, skriver nyhedsmagasinet Ingeniørens netavis.

Salgsforbuddet var rettet mod en række af firmaernes såkaldte invertere, der omformer solcellernes jævnstrøm til vekselstrøm, og baseret på en påstand om, at inverterne kunne afgive en for stor fejlstrøm.

Denne påstand har dog siden vist sig at være baseret på en fejlbehæftet laboratorietest foretaget af et eksternt konsulentfirma - en test, som Sikkerhedsstyrelsen ydermere har indrømmet at have misforstået.

Fem leverandører ramt
Salgsforbuddet ramte fem danske solcelleleverandører, der dengang blev nævnt med navn i en pressemeddelelse udsendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det gav store problemer for virksomhederne, der måtte kæmpe med utrygge kunder, som var bange for, at deres installation kunne være livsfarlig.

I sidste uge annullerede Sikkerhedsstyrelsen alle fem forbud, men flere af de berørte virksomheder vil nu kræve erstatning af den danske myndighed.

Virksomheden Grøn Sol var blandt de fem virksomheder, der blev nævnt i forbindelse med salgsforbuddet. Her mener man, at sagen både har kostet mandetimer og tab af omdømme og er i øjeblikket i dialog med en advokat om udmåling af den krævede godtgørelse.

Gruppesøgsmål
En anden af de ramte virksomheder, Blue Solar A/S, oplyser, at de ligeledes ønsker at rejse krav, hvilket de vil gøre gennem brancheforeningen Solcelleforeningen, der fortæller Ingeniøren, at de har tilbudt at facilitere et gruppesøgsmål for de berørte virksomheder.

Indehaver af det nu konkursramte Nordisk Solenergi, Leif Blichfeld-Grosen, har ikke mulighed for at føre en sag om erstatningskrav, da hans virksomhed er under afvikling.

- Det er lidt svært, for det firma, jeg repræsenterer, er ved at lukke. Pengekassen er tom, og der er gæld til skat, så det er umuligt for os at køre en retssag, siger Leif Blichfeld-Grosen til Ingeniøren.

Sikkerhedsstyrelsen er klar til at tage imod eventuelle erstatningskrav, hvis virksomhederne kan dokumentere, at de har lidt et økonomisk tab som følge af det fejlagtige forbud.

- Så må man gøre sit krav gældende over for os. Og så vil vi foretage en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde, siger Dorthe G. Rasmussen, der er pressechef hos Sikkerhedsstyrelsen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109