23948sdkhjf

Boligselskab og hovedentreprenør satser på frivillighed

Boligselskabet Sct. Jørgen, Buus Totalbyg m.fl. indgår partnerskabsaftale om lære- og praktikpladser på en renoveringsopgave i Rødkærsbro.
Op mod 15-20 nye lære- og praktikpladser inden for bygge- og anlægsområdet. Det kan i bedste fald blive effekten af den igangværende ombygning og renovering af Boligselskabet Sct. Jørgens afdeling Østervang/Østerled i Rødkærsbro samt af andre store renoveringsopgaver, som selskabet planlægger for de kommende år

Boligselskabet har netop indgået en partnerskabsaftale med, Buus Totalbyg i Bjerringbro, der har den store renoveringsopgave i Rødkærsbro i hovedentreprise, samt med Mercantec, Det boligsociale Fællessekretariat i Viborg Kommune, Jobcentret og Erhvervsgrunduddannelsen, EGU, på Viborg Ungdomsskole.

Aftalen sigter på at oprette både lære- og praktikpladser og eksempelvis også pladser til arbejdsprøvning og lommepengejob til områdets børn og unge.

Håber på flere aftaler
- Som alment boligselskab ser vi det ikke blot som vores opgave at tilbyde gode boliger, men også at medvirke til at fremme menneskers livskvalitet, herunder job og uddannelsesmuligheder, i de lokalsamfund, hvor vi er aktive. Store renoveringsopgaver som den, vi nu er i gang med i Rødkærsbro, kræver rigtig mange mandetimer. Derfor er det oplagt netop her at gøre en ekstra indsats for at etablere nye lære- og praktikpladser, som der er så stor mangel på i øjeblikket, siger Hans Erik Lund, der er direktør for Boligselskabet Sct. Jørgen.

Han håber at kunne indgå lignende partnerskabsaftaler i forbindelse med de øvrige store renoveringsopgaver, som boligselskabet skal have løst i de kommende år.

Frivillighed er vigtig
Det er hovedentreprenøren, Buus Totalbyg, og firmaets underleverandører, der skal ”levere” job og praktikpladserne i Rødkærsbro. Ifølge partnerskabsaftalen skal dette ske på frivillig basis og i dialog mellem de involverede parter, hvilket firmaets indehaver, Peder Buus, lægger stor vægt på.

- Gennem årene har vi udlært et meget stort antal unge håndværkere, så vi har altid påtaget os vores del af ansvaret for, at byggebranchen også fremover kan råde over dygtige fagfolk. Det vil vi fortsat gøre, også i forbindelse med opgaven her i Rødkærsbro. Men vi må nødvendigvis også skele til, hvad der kan lade sig gøre i praksis. Dette tager partnerskabsaftalen højde for, idet den lægger op til et samarbejde mellem de involverede parter om etablering af lære- og praktikpladserne, siger Peder Buus.

Glæde hos Mercantec
Om nogen oplever Mercantec på nærmeste hold problemerne med at skaffe det nødvendige antal praktikpladser til unge, der er i gang med en håndværksuddannelse.

- Derfor er vi utroligt glade for denne partnerskabsaftale, som forhåbentlig vil resultere i et betydeligt antal nye praktikpladser. Samtidig håber vi, at aftalen vil inspirere andre bygherrer, håndværksmestre og entreprenører til at indgå lignende aftaler. Til glæde og gavn for vores mange dygtige lærlinge, hvis største ønske er at kunne komme i praktik på en byggeplads, siger uddannelsesleder Torben Jakobsen fra Mercantec

- Det er meget vigtigt, at børn og unge har gode rollemodeller, så de for eksempel får forståelse for, hvad der kræves for at passe et job. Sådanne rollemodeller tror vi på, at de vil kunne finde blandt håndværkerne fra Buus Totalbyg og de øvrige firmaer på byggepladsen i Rødkærsbro, siger Karen Zacho, der er leder af Det boligsociale Fællessekretariat i Viborg Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079