23948sdkhjf

Scandi Byg klar til flere offentlige opgaver

Det offentlige kan opnå store besparelser ved at overveje alternative byggemetoder, lyder det fra den nordjyske modulproducent.
Modulbyggeri kan fungere som løftestang for det offentlige byggeri.

Sådan lød budskabet tirsdag i denne uge fra chefkonsulent i DI Byg, Flemming Løkke Petersen, og det vækker genklang hos den nordjyske modulproducent Scandi Byg.

- Der står umiddelbart ingen forhindringer i vejen for, at vi skulle kunne løfte en lang række yderligere opgaver for det offentlige. Og jeg synes at se en klar tendens til, at projektudviklere, boligforeninger og så videre i stigende grad har taget det industrielt fremstillede modulbyggeri til sig, således at dette specifikt udbydes oftere og oftere, siger adm. direktør Jesper Hoffmann fra Scandi Byg til Building Supply.

Læs også: Lad modulbyggeri løfte det offentlige byggeri

Scandi Byg står allerede bag opførelsen af et større antal børneinstitutioner i og omkring København, som er blevet til i samarbejde med flere forskellige arkitektvirksomheder. Institutionernes visuelle indtryk er derfor også varierende, og det behøver ikke forandre sig, selv om antallet af opgaver udvides.

- Man behøver ikke at gå på kompromis med arkitekturen, selv om man skruer op for antallet af byggerier. Hvis man udbyder opgaverne i rammepakker med eksempelvis fire, seks eller måske 10 institutioner, kan man efter min mening sagtens kombinere en konkurrencedygtig pris med en højere kvalitet og samtidig bevare arkitektoniske variationer, siger Jesper Hoffmann.

Han peger på, at Scandi Byg konstant arbejder på at standardisere og ad den vej effektivisere produktet på steder, hvor kunden ikke oplever det visuelt eller i øvrigt ser der som en forringelse. Det vil sige, at mens processer, konstruktioner, samlinger og så videre effektiviseres, så er det naturligvis fortsat muligt at variere i arkitekturen.

- Der findes i Danmark en tradition for, at man gerne vil bygge forskelligt. Og det kan jo være sundt nok, at der ikke går leverpostej og salami i det hele. Men de individuelle krav er også med til at gøre byggerierne dyrere, så det er altså en hårfin balance, hvor du lægger dine ressourcer, understreger Jesper Hoffmann.

Building Supply varmer i disse dage op til den byggepolitiske strategi, som klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard efter planen lancerer i løbet af 2014.

Kommentarer, forslag til emner og andet kan i den forbindelse sendes til redaktionen på mail.

Artiklen er en del af temaet Byggepolitisk strategi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096