23948sdkhjf

Tre teams skal give lukkede skoler nyt liv

Der er nu sat navn på de tre projekter, der indgår i sidste udviklingsfase af Lokale og Anlægsfondens indsats for nye aktiviteter på lukkede folkeskoler.
I foråret inviterede Lokale og Anlægsfonden både lokale ildsjæle og arkitektteams til at søge om deltagelse i et særligt udviklingsforløb, hvor op til tre lukkede folkeskolebygninger skal omdannes til nye aktiviteter. I juni blev fem projektforslag udvalgt til yderligere kvalificering.

Læs mere: Fem teams skal omdanne nedlagte skoler.

Nu er de tre projekter til den sidste udviklingsfase udvalgt. Hvis de sidste projekter i løbet af den sidste udviklingsfase opnår et tilfredsstillende kvalitetsniveau i arkitektoniske løsninger og funktionalitet, vil de kunne opnå støtte fra Fonden til realisering af selve omdannelserne fra lukkede skoler til nye aktivitetshuse.

- Der er lavet et meget flot og engageret arbejde i både lokalområdet og på tegnestuerne for alle fem projekter i første del af udviklingsprocessen. Derfor har det været svært at udvælge de tre projekter, der nu går videre. Vi tror, at projekterne i Karby, Vester Hæsinge og Nr. Vium med den videre bearbejdning kan blive eksempelprojekter til inspiration for andre byer, som vil bruge den lukkede skole til nye aktiviteter, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om de tre projekter.

Vester Hæsinge Skole i Faaborg-Midtfyn Kommune
Arkitektteam: Mutopia Arkitekter/OBH Ingeniører/Colliers International Danmark/Mikael Eriksen, antropolog og kunstner.

Projektet kaldet "X-huset" skal være et nyt centralt aktivitets- og mødested, der både kan rumme eksisterende og nye aktiviteter. Fx får bokseklubben bedre faciliteter og cyklisterne kan se frem til både cykelværksted og cykelbaner.

Nr. Vium Skole i Ringkøbing-Skjern Kommune
Arkitektteam: EBD Arkitekter ApS/Cornelius & Vöge ApS

Projektet kaldet "Nr. Vium Sports- og Kulturcenter" vil samle landsbyens beboere omkring idræt og kultur i den tidligere skole. Bl.a. fjernes gamle klasseværelser og gangområder, så der bliver plads til at etablere en ny multisal.

Karby Skole i Nykøbing Mors Kommune
Arkitektteam: BSAA Arkitekter/BSAA UrabanLab

Projektet skal gøre den tidligere Karby Skole til et nyt aktivitetssted for byens borgere og samtidig et sted at søge hen for de mange brugere af naturen i området. For at sidstnævnte formål kan lade sig gøre, bliver en gymnastiksal åbnet og omdanne til et overdækket uderum, der kan understøtte naturaktiviteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094