23948sdkhjf

2. fase af sundhedshus i Grenaa lige på trapperne

Etableringen af et sundhedshus i det tidligere sygehus i Grenaa er på vej ind i en ny fase, en renovering af den 1.139 m² store stueetage.
I en årrække har Norddjurs Kommune og Region Midtjylland samarbejdet om at etablere et nyt sundhedshus i hovedbygningen på det tidligere sygehus i Grenaa. Visionen med sundhedshuset er bl.a. at samle en række specialiserede behandlinger i centrale enheder, skabe synergi og videndeling på tværs af sektorer samt sikre lokale sundhedstilbud.

Den første fase af projektet blev afsluttet i 2012 og vedrørte 1. salen, som blev renoveret. Anden fase er lige på trapperne og består i en stor renovering af stueetagen. Til at finansiere anden etape af sundhedshuset har Norddjurs Kommune og Region Midtjylland i fællesskab fået bevilget 15 mio. kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til etablering af lægehuse og sundheds- og akuthuse.

Pengene skal bruges til at renovere den 1.139 m² store stueetage, hvoraf Norddjurs Kommune skal disponere over 550 m².

Videre udvikling af sundhedshuset
For yderligere at styrke sundhedshuset og sikre den videre udvikling af området drøfter Norddjurs Kommune og Region Midtjylland mulighederne for at skabe en helhedsplan for sygehusområdet.

Konkret betyder dette, at Norddjurs Kommune planlægger at købe administrationsbygningen og flytte sundheds- og omsorgsområdets administration og visitationsafdelingen, der pt. er placeret i Østergade i Grenaa, ind i bygningen, som allerede huser Hjemmepleje Øst.

Herudover medfører helhedsplanen, at man forholder sig til anvendelsen af de forskellige kommunale og regionale bygninger i området, og bl.a. ser på mulighederne for etablering af boliger og udstykning af byggegrunde i området. Et væsentligt element er også, at der skal ske nedrivning af nogle af bygningerne, så området kommer til at fremstå mere åbent, indbydende og imødekommende.

- Som det ser ud i dag, ejer Norddjurs Kommune og Region Midtjylland forskellige arealer og bygninger i området. Placeringen af disse bygninger gør det vanskeligt at lægge planer for området på længere sigt. Med helhedsplanen kan vi sikre den videre udvikling, tage stilling til, hvad de forskellige bygninger skal bruges til, hvilke bygninger der skal rives ned og hvordan vi skaber sammenhæng og gør området indbydende og imødekommende, siger Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078