23948sdkhjf

To store kontrakter til KPC

Først sikrede Herning-virksomheden sig entreprisen på Copenhagen Markets. Tirsdag blev det kommende musik- og teaterhus i Odense så formelt føjet til ordrebogen.
Det går stærkt hos KPC for øjeblikket. Projektudviklings- og entreprenørkoncernen har netop lukket aftalen om byggeriet af Copenhagen Markets, Nordeuropas største blomster- og grøntmarked, og i dag har selskabet underskrevet en aftale med Odense Kommune om byggeriet af et nyt musik- og teaterhus midt i Odense.

Det storstilede projekt til 600 mio. kr. er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller, og det 32.000 m² store byggeri kommer blandt andet til at huse byens skuespillerskole, musikkonservatorium, en teatersal med 1.800 siddepladser samt underjordisk parkeringskælder.

- Vi har haft et tæt og konstruktivt samarbejde med Odense Kommune for at få alle ender til at mødes i dette projekt: Arkitektur, konstruktioner og økonomi. Det har været en proces med mange aktører, interessenter og en stram økonomi, hvor vi har budt ind med erfaring i projektoptimering og byggekundskab, og vi glæder os over at være nået i mål, siger koncerndirektør Kurt Poulsen, KPC.

En kulturel markedsplads
Strukturelt og byplanmæssigt kommer det nye musik- og teaterhus til at tage sit afsæt i det omkringliggende byområde; ”H.C. Andersen Kvarteret”. Det betyder at bygningsvolumen i det nye hus opdeles i en serie af større ’byhuse’.

Indendørs er der i den store teatersal udover siddepladser og orkestergrav også fuld fokus på kompleks akustik og lydisolering. Desuden får huset en fælles foyer, der kobler alle husets daglige brugere og gæster sammen med de mange tilbud og faciliteter, der findes i bygningen.

- Visionen er at foyeren skal bruges til meget andet end ophold i pauserne under forestillinger. Den er tænkt som en kulturel markedsplads fuld af aktivitet og liv. Desuden er der lagt vægt på bespisning, da Odense Kommune har et stort ønske om konferencefaciliteter i centrum af byen, siger projektudvikler Claus Høgild, KPC.

42 ungdomsboliger
En anden funktion, der også kommer til at skabe liv i byggeriet, er 42 ungdomsboliger, som er integreret i en del af projektet. Dertil kommer den underjordiske toetagers p-kælder med ca. 240 p-pladser.

- P-kælderen er tegnet til at blive fuldt integreret med de øvrige planer om underjordisk parkering under Thomas B. Thriges Gade-projektet. Så huset på alle måder integreres med resten af byen, siger Claus Høgild.

Byggeriet af det nye musik- og teaterhus ventes at gå i gang hurtigst muligt. Huset er planlagt til at stå klar til åbningen i sensommeren 2016.
Læs mere om: KPC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11