23948sdkhjf

Dråbeordningen ændres efter fiasko

I april trådte nye regler i kraft for byggevarer i kontakt med drikkevand, men endnu er ingen produkter blevet godkendt. Energistyrelsen har nu lovet at revidere ordningen på opfordring fra bl.a. DI.
Ordningen for godkendelse af byggevarer i kontakt med drikkevand, kendt som ’Godkendt til drikkevand’ eller kort dråbeordningen, trådte i kraft den 1. april 2013. Siden har ingen produkter opnået godkendelsen, og kritikken mod ordningen har været hård.

- Både producenter og forhandlere oplever, at den nye ordning er voldsomt bebyrdende, og der er store uklarheder omkring test og krav til dokumentation. Det er ikke holdbart, siger Lars William Wesch, branchedirektør i DI Handel.

Ifølge Licitationen.dk erkender Energistyrelsen da også, at der har været problemer med bl.a. bureaukrati og administration omkring dråbeordningen.

Forenkling på vej
- Vi har i længere tid været i dialog med Energistyrelsen om ordningen. På baggrund af de problemer, der opleves af branchen, er vi kommet med en række konkrete forslag til forbedringer. Vi oplever, at Energistyrelsen arbejder på højtryk for at få ordningen til at fungere bedre for virksomhederne, fortæller Lars William Wesch.

Sagsbehandlingen er nu stillet i bero, og Energistyrelsen vil inden for kort tid komme med nye retningslinjer og ændringer til den administrative praksis for ordningen. Teknologisk Institut afprøver en ny praksis, der muligvis kan blive løsningen.

I første instans er målet at få ordningen til at fungere mere ubureaukratisk og smidigt. Herefter håber Lars William Wesch, at der bil blive arbejdet videre med DIs forslag til, hvordan man kan gøre ordningen lettere for virksomhederne, uden at gå på kompromis med de sundhedsmæssige effekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093