23948sdkhjf

Aalborg aflyser udbud af Budolfi Plads

De syv tilbud, Aalborg Kommune modtog på køb af Budolfi Plads, var alle for lave. Først i løbet af 2014 træffes beslutning om den fremtidige udnyttelse af pladsen.
Aalborg Kommune modtog fredag den 20. september 2013 syv tilbud på køb af Budolfi Plads. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tilbudsgiverne er:
• Søren Enggaard (2 tilbud)
• A. Enggaard (2 tilbud)
• TK. Development (2 tilbud)
• Calum

Spændende bud
Kommunen vedtog tidligere i år en plan, hvor der gives plads til at bygge op mod 16.000 m². Heraf er de 12.000 m² reserveret til en stor udvalgsvarebutik.

Læs mere: Budolfi-grunden sættes til salg i august.

Magistraten i Aalborg har drøftet tilbuddene på et møde d. 23. september. Vurderingen er, at der er flere spændende alternative forslag til udnyttelsen af Budolfi Plads. Nogle af tilbuddene arbejder ikke umiddelbart med opførelse af et stort varehus, men foreslår en mindre udnyttelse af pladsen til nye butikker og boliger.

Alle tilbud er for lave
Flere af tilbuddene overholder ikke udbudsbetingelserne, og alle tilbuddene er for lave i forhold til Aalborg Kommunes forventninger og den vurdering, eksterne mæglere har foretaget for kommunen.

- Sammenholdt med den debat, der har været både omkring det kommuneplantillæg kommunen udsendte i foråret og den debat, der har fundet sted i medierne hen over sommeren, synes vi i Magistraten, at der er behov for en tænkepause, hvor det bliver muligt at revurdere den kommende udnyttelse af Budolfi Plads, udtaler borgmester Henning G Jensen.

Derfor har Magistraten besluttet ikke at acceptere de indkomne tilbud. Magistraten er dog fortsat indstillet på, at forholdene omkring Budolfi Plads skal ændres.

Først en beslutning i 2014
- Vi har brug for en fornyelse og forskønnelse af Budolfi Plads og ønsker derfor, at der i løbet af 2014 træffes beslutning omkring den fremtidige udnyttelse af Budolfi Plads og de pladser og veje, der ligger rundt omkring pladsen - fx. med tanke på en forlængelse af Algade som gågade, udtaler rådmand Mariann Nørgaard.

Parkeringshuset ved Budolfi Plads vil fortsat bestå, indtil der er kommet en afklaring på den fremtidige udnyttelse af de omkringliggende arealer og bygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093