23948sdkhjf

Odense afskaffer byggesagsgebyret

Odense byråd har indgået et budgetforlig, hvor der afsættes 100 mio. kr. til vækstinitiativer. Blandt andet afskaffer kommunen byggesagsgebyret.
Odense-borgmester Anker Boye luftede i starten af september idéen om at fjerne byggesagsgebyret i kommunen, og med det netop vedtagne budget for 2014 bliver det en realitet.

Læs mere: Plan om at fjerne byggesagsgebyr i Odense.

Med budgettet prioriterer Odense Kommune 100 mio. kr. i fem konkrete vækstinitiativer. Hermed bliver kommunen altså blandt andet den første, der afskaffer byggesagsgebyret.

- Det her er et historisk godt budgetforlig for det odenseanske erhvervsliv. Vi afskaffer byggesagsgebyret og sænker dækningsafgiften. Det er to borgerlige mærkesager, som vi har kæmpet for i mange år. Årets budget er den vækstindsprøjtning Odense har brug for, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen Steen Møller .

Odense Kommunes budget indeholder blandt andet:
- 100 mio.kr. til realisering af anbefalingerne fra Odense Business Task Force. Konkret etableres tiltrækningsorganisationen Invest in Odense, eventorganisationen Odense & co. Center for byggeri og Innovation og stærke vækstpartnerskaber med byens uddannelsesinstitutioner og virksomheder.
- 7 mio.kr. til afskaffelse af byggesagsgebyret, så Odense, som landets første kommune, gør det gratis at bygge nyt.
- 18 mio.kr. til sænkningen af dækningsafgiften fra 5,2 til 4,0 promille.
- 16 mio.kr. til en styrkelse af den kollektive trafik.
- 23 mio.kr. til sikre skoleveje
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078