23948sdkhjf

Nyt maritimt kulturcenter i Mariagerfjord

Ny projektkonkurrence viderefører den igangværende byudvikling i Hobro.
Mariagerfjord Kommune er i disse år ved at skabe bedre sammenhæng mellem fjorden, byen og havnen i Hobro gennem et større byudviklingsprojekt. Et nyt maritimt kulturcenter skal understøtte det aktive byliv og åbne et bevaringsværdigt kulturmiljø for offentligheden.

Rammen om det maritime kulturcenter bliver Hobro Værft, der er et af landets ældste fungerende træskibsværfter. Projektet gennemføres i et partnerskab mellem Mariagerfjord Kommune og Realdania, der allerede medvirker i udviklingen af midtbyen.

- Værftsområdet i Hobro er et særdeles bevaringsværdigt kulturmiljø med en stor kulturhistorisk betydning og med bred lokal opbakning til udviklingen af området. Med Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord kan vi være med til at skabe et aktivt havneområde, der både kan levendegøre kulturarven og fungere som bindeled mellem byen og de fjordnære områder på sydsiden af Mariager Fjord, siger projektleder i Realdania, Eske Møller.

Udviklingen af Maritimt Kulturcenter skal ses i sammenhæng med Mariagerfjord Kommunes status som kulturarvskommune. Havneområdets originale ’Klondyke’-karakter bliver omdrejningspunktet for at skabe et aktivt og levende kulturmiljø samt en række arbejdende værksteder for lokale ildsjæle. På den måde vil formidlingen af de gamle, maritime håndværk blive en del af formidlingen.

Vinder findes til februar
Første skridt i etableringen af Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord bliver en projektkonkurrence, der skal give et bud på projektets hovedaktiviteter: En nænsom renovering af de eksisterende bygninger, en ny stiforbindelse, et nyt forsamlingssted, en ny byggehal og nye småskure.

Projektkonkurrencen skydes i gang i oktober 2013, og vinderen forventes offentliggjort i slutningen af februar 2014. Herefter kan byggeprojekterne gå i gang.

Projektets samlede budgetramme er på 16,5 mio. kr. Heraf bidrager Mariagerfjord Kommune, Grøn Vækst og nordjyske fonde med 9 mio. kr. og Realdania med 7,5 mio. kr. En del af beløbet vil gå til renovering af bolværker og kajanlæg, som ligger udenfor konkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078