23948sdkhjf

Endelig byggestart på Børnenes Univers Grindsted

Efter ændringer i projektet er der nu taget 1. spadestik på Børnenes Univers Grindsted Vest. Skala Arkitekter har tegnet projektet, der gennemføres i to etaper.
Den 28. august 2013 var en festdag for børn, forældre og voksne i Børnenes Univers Grindsted Vest. Her blev 1. spadestik til den ny børnehave på Langelandsvej taget af borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen, og en masse fremmødte børn. Det skriver JV.dk.

Første spadestik til byggeriet af den nye børnehave og vuggestue måtte udsættes før sommerferien, da licitationen på byggeriet ikke stemte med det afsatte beløb.

Læs mere: Byggestart på institution i Grindsted udsat .

Visionerne i byggeprogrammet bevaret
De store poster, der er hentet besparelser på er ændringer af især tagkonstruktion og visse teknikdele samt anlægsarbejde som terrænregulering, p-pladser og beplantninger. Nogle af disse forventes udført i forbindelse med etape 2, f.eks. parkeringsarealet, der bliver udført med en midlertidig løsning.

Det er Skala Arkitekter fra Horsens, der er totalrådgiver på projektet og som i øvrigt også har været en væsentlig del af processen med at inddrage børnene.

Følgende håndværkere har vundet licitationen:
- Nedbrydning: Dansk Knusning & Genbrug Aps.
- Anlægsentreprise: Jacobsen & Winding A/S.
- Murerentreprise: Murerfirmaet Erik Dag Nielsen.
- Tømrerentreprisen: Ejner Olesens Eftf. Aps.
- Malerentreprisen: EC Malerfirma Aps.
- Installationsentreprise: Tørring VVS & Pejsecenter.
- El Entreprise: SCAN-EL A/S
- Storkøkken: Oluf Brønnum A/S


Ny børnehave med tre indgange
Den ny børnehave på Langelandsvej opføres i to etaper, og det er første etape, der har været i licitation. På trods af at 1. spadestik har været udsat forventes byggeriet at kunne være færdigt ultimo april 2014. Det kræver dog en normal vinter.

Første etape bliver med plads med 92 børn og 14 vuggestuebørn på Langelandsvej, mens der vil være plads til 60 børn på Trehøjevej, hvor der i denne sommerferie er lavet nyt køkken.

Byggeri kan følges døgnet rundt
I Børnehaven på Langelandsvej er der indrettet en infoboks, hvor alle interesserede døgnet rundt kan følge byggeriet via webcam. Derudover holdes der byggedage, hvor murer, tømrer med videre kommer og viser børnene, hvad de nu går i gang med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094