23948sdkhjf

Første spadestik til 2.800 m² sundhedshus

I dag d. 20. august tages første spadestik til Sundhedshus Sæby, så totalentreprenøren HP Byg for alvor kan gå i gang med byggeriet af sundhedshuset.
Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland bygger i fællesskab det kommende sundhedshus på Sæbygårdvej i Sæby, der bliver på næsten 2.800 m².

Borgmester i Frederikshavn Kommune Lars Møller og regionsrådsformand Ulla Astman tager de første spadestik 20. august til byggeriet, og de ser frem til, at byggeprojektet kommer i gang:

- Det er glædeligt, at vi for alvor kan tage hul på byggeriet. Vi har hårdt brug for sundheds- og træningscentret til vores arbejde med sundhedsfremme, forebyggelse og genoptræning, og det glæder vi os meget til at realisere, siger borgmester i Frederikshavn, Lars Møller.

Nyt møde med fremtidige beboere
I den nærmeste fremtid går totalentreprenøren, HP Byg A/S, i gang med at lave detailprojektering for sundhedshuset. Derfor vil læger og andre sundhedsprofessionelle i området endnu engang blive inviteret til at give deres inputs til indretning af sundhedshuset, ligesom der har været indbudt til brugerinddragelse tidligere i processen.

Byggeriet er Regionens tredje byggeri, som skal leve op til de mest ambitiøse energikrav. Udover at skulle klare fremtidens 2020 krav, skal det også leve op til den Danske Bæredygtigheds certificering, DGNB-Danmark. Det er medvirkende til at der bygges et fremtidssikret hus, med fokus på bl.a. energieffektivitet, miljø og fleksibilitet.

Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune har i fællesskab modtaget 23,96 mio. kr. fra Sundhedsministeriet til etablering af Sundhedshus Sæby. Beløbet udgør ca. halvdelen af den nødvendige finansiering, så de to parter står hver især for restfinansieringen af hver deres andel af det samlede byggeri.

Sundhedshus Sæby ventes færdig til indflytning sensommeren 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109