23948sdkhjf

Fem teams skal omdanne nedlagte skoler

Lokale og Anlægsfonden skal udvælge tre projekter der skal omdanne nedlagte skoler til nye aktiviteter.
I foråret inviterede Lokale og Anlægsfonden lokale ildsjæle og arkitektteams til at søge om at komme med i et særligt udviklingsforløb der skal omdanne tre lukkede skoler til nye aktiviteter.

I alt syv projektgrupper søgte om at komme med og af disse har fonden nu udvalgt fem projekter der går videre i processen. De fem skoler ligger i Hjørring, Morsø, Ringkøbing-Skjern, Faaborg-Midtfyn og Guldborgsund kommuner.

De lokale projekter er under processen blevet parret med arkitektteams. I alt 21 arkitektteams har søgt om at komme med i processen. De fem udvalgte arkitektteams er:

• Vrensted Skole, Hjørring: Active City Transformation, Rønnow Arkitekter og EKJ
• Karby Skole, Morsø: BSAA Arkitekter og UrbanLab
• Nr. Vium Skole, Ringkøbing-Skjern: Erik Brandt Dam Arkitekter, Cornelius og Vöge
• Vester Hæsinge Skole, Faaborg-Midtfyn: Mutopia Arkitekter, Colliers International og Mikael Eriksen
• Horbelev Skole, Guldborgsund: Polyform Arkitekter og Svava Riesto

Afgøres i november
Næste fase af udviklingsprojekterne starter i august, hvor de fem par af lokale ildsjæle og arkitektteams udvikler idékoncepterne for hver skoles omdannelse til lokale aktivitetshuse. I november offentliggøres det, hvilke tre projekter, der bliver udvalgt til det videre projektarbejde med mulighed for realisering med støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om de fem parrede projekthold:

- Hver af de fem udvalgte lukkede skoler indeholder nogle typiske udfordringer ved omdannelse af lukkede skoler til nye aktiviteter og har samtidig en stærk lokal vilje til forandring bag sig. De udvalgte arkitektteams repræsenterer en talentfuld og varieret tilgang til den særlige opgave, det er at omdanne lukkede folkeskoler til aktivitetshuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094