23948sdkhjf

Sleth vinder rådhus-udvidelse

Det aarhusianske arkitektfirma har fået til opgave at udvide Tønder Rådhus – et projekt til i alt 56 mio. kr.
Tilbage i januar udskrev Tønder Kommune en åben projektkonkurrence om en udvidelse af Tønder Rådhus. Godt 100 arkitektfirmaer bød ind med forslag i konkurrencen, der blev vundet af aarhusianske Sleth.

Vinderprojektet er et utraditionelt offentligt byggeri bestående af en trelænget glasbygning i to etager på en bund af røde sten.

- Med vinderarkitekternes egne ord forener tilbygningen det klassiske offentlige kontorhus med noget nyt, der fremhæver rådhuset som et åbent og transparent offentligt hus. Tilbygningen åbner op til rådhuset, og der skabes et samlende forum for medarbejderne i en uformel og åben struktur – i et uhierarkisk og demokratisk plan. Udvidelsen underlægger sig det eksisterende rådhus, men skaber også tydeligt sit eget udtryk – som en glasbygning, der møder naturen og byder ind i en uformel tone, lyder det i Tønder Kommunes beskrivelse af projektet.

Resultatet af konkurrencen blev offentliggjort ved en sammenkomst i Byrådssalen torsdag den 20. juni, og præmierne på henholdsvis 150.000, 125.000, 100.000 og 75.000 kr. blev overrakt af borgmester Laurids Rudebeck.

Kommunen går nu i dialog med det vindende arkitektfirma, der ventes at blive totalrådgiver på projektet. Licitationen gennemføres i løbet af vinteren 2013/2014, og det udvidede rådhus skal stå klar i sommeren 2015.

Det eksisterende Tønder Rådhus udvides med ca. 3.000 kvm., hvilket øger kapaciteten fra 135 til 335 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126