23948sdkhjf

Erik Møller Arkitekter skal restaurere Kunsten i Aalborg

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg skal istandsættes for 155 mio. kr. Vinderteamet er netop udpeget.
Et team bestående af Erik Møller Arkitekter, Transform, GHB og Søren Jensen har fået til opgave at stå for den gennemgribende restaurering og revitalisering af Alvar Aaltos museumsbygning i Aalborg.

Det er den verdenskendte arkitekts eneste museumsbyggeri uden for Finland, og bygningen er da også for længst blevet fredet. Kunsten har rejst 155 mio. kr. til det omfattende projekt.

Ud over en omfattende restaurering af bygningen består arbejdet blandt andet i etablering af et 750 m² stort udstillingsrum i museets underetage, nye faciliteter til børn samt en lang række bygningsmæssige forbedringer, der alle kommer publikum til gode.

Erik Møller Arkitekter har stor erfaring med renoveringsopgaver og har tidligere blandt andet renoveret Amalienborg, Christiansborg, Rosenborg og Det Kgl. Teater.

- Vi glæder os utroligt meget over at have vundet opgaven og til at komme i gang med projektet. Kunsten sætter tegnestuens allerstærkeste ressourcer og kompetencer i spil, siger Trine Neble fra Erik Møller Arkitekter.

Arbejdet forventes at gå i gang til foråret 2014. I øjeblikket er projektet til udtalelse hos Kulturstyrelsen, der varetager fredningen af byggeriet. Henover de næste måneder skal projektet bearbejdes, så det tilgodeser både de fredningsmæssige krav og museets ønsker. Ingeniørfirmaet Niras har indtil nu bistået Kunsten som bygherrerådgiver.

Fem teams konkurrerede om opgaven, og alle fem konkurrenceforslag vil være udstillet på Kunsten frem til den 1. september 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079