23948sdkhjf

Frederiksberg-projekt nærmere realisering

Mandag nikkede Frederiksbergs Kommunalbestyrelse ja til projektforslaget for kultur- og bevægelseshuset KU.BE. Første spadestik tages til efteråret.
Posen bliver rystet på en helt ny måde, når Frederiksbergs kultur- og bevægelseshus står klar i vinteren 2015-16.

Det nye hus vil blande motionsformer, kulturaktiviteter, genrer og stilarter på en helt ny måde, og med mandagens beslutning ligger de overordnede linjer fast:

- Efter at have set projektforslaget glæder jeg mig endnu mere til KU.BE åbner. KU.BE bliver et fantastisk mødested, som giver en stærk profilering af Flintholm-området og af hele Frederiksberg og resten af hovedstaden. Samtidig kommer KU.BE til at udgøre et spændende samlingspunkt for de lokale; et sted, der sprudler af aktiviteter og livskvalitet, og hvor der er plads til alle, siger borgmester Jørgen Glenthøj (C).

Projektet er støttet af Realdania med 30 mio. kr. og Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. Projektforslaget tager afsæt i de kommende brugeres og aktørers input. En bred skare af repræsentanter for forskellige grupper har givet deres input undervejs i processen. Det gælder blandt andre Frederiksberg Idræts-Union, Musikhøjskolen og amatørteaterforeningerne, de nyligt mobiliserede "KU.BE-brugere", parkourudøvere, byrums-iværksættere, eventmagere og mange flere.

Næste skridt i processen er udarbejdelse af hovedprojekt, som skal danne udgangspunkt for udbuddet, hvor kommunen, Realdania og Lokale og Anlægsfonden finder de entreprenører, der skal stå for selve byggeriet.

Der er første spadestik den 3. oktober, og KU.BE forventes at være helt færdig i vinteren 2015-2016.

Find projektforslaget på KU.BE-projektets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079