23948sdkhjf

Bjarke Ingels tegner oplevelseshus for Lego

Lego-koncernen har løftet sløret for oplevelsescentret ”Lego Huset” – et 30 meter højt og 7.600 m² stort nybyggeri, der skal tiltrække 250.000 besøgende årligt.
Efter mere end et års arbejde præsenterede Lego og arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) koncernens nye oplevelsescenter i Billund.

Når ”Lego Huset” åbner i 2016, vil de besøgende bevæge sig ind i en bygning, som ligner gigantiske Lego-klodser, sat sammen og stablet på en kreativ måde, der skaber en fantasifuld og inspirerende oplevelse både inde og ude. I oplevelsescentret kan gæsterne forvente en aktiv og sjov, men samtidig lærerig og inspirerende, oplevelse – med udgangspunkt i alt det, som Lego-idéen har at byde på.

Om Lego Huset
∙ Vil dække et område på 80 x 100 meter
og vil være cirka 30 meter højt.

∙ Vil byde på i alt 7.600 m² og bestå af
udstilling, café, butik og et offentligt torv.

∙ Bliver opført i midten af Billund.

∙ Opføres i samarbejde mellem Kirkbi,
Lego Fonden og Lego-koncernen.

∙ Lego-koncernen vil stå for driften,
når huset er færdigbygget.
- ”Lego Huset” bliver stedet, hvor vi fortæller om Lego ideens fortid, nutid og fremtid, og jeg er sikker på, at det bliver et fantastisk sted, hvor Lego-fans i alle aldre og deres familier og venner får en bred vifte af unikke Lego-oplevelser, siger ejer Kjeld Kirk Kristiansen.

Indfanger legen og værdierne
Lego Huset bliver cirka 30 meter højt, og der vil være offentlig adgang til adskillige tagterrasser udefra. Bygningen byder på i alt 7.600 kvadratmeter bestående af udstillingsområder, café, butik og et stort offentligt torv.

- Det er vores ønske, at Lego huset bruges af både besøgende udefra og borgere i Billund, hvor Lego Koncernen altid har hørt hjemme. Derfor vil en stor del af bygningen – 1.900 kvadratmeter – bestå af et overdækket torv, hvor der er gratis adgang, og vi håber, at det vil blive et naturligt samlingssted for folk i Billund og gæster. Vi har endnu ikke lagt fast hvilke konkrete aktiviteter, der skal være i huset, siger Marketing Director Hans Peter Folmann og fortsætter:

- Arkitektfirmaet BIG har skabt en bygning, der indfanger alt dét, Lego-legen og Lego-værdierne handler om. Den kreative brug af Lego klodsernes form giver en bygning, som i sig selv illustrerer den systematiske kreativitet, der er kernen i selve Lego legen, så vi synes, det er det rette udtryk for Lego Huset. Og så ser det ganske enkelt fantastisk ud.

Byggeriet af Lego Huset ventes at begynde tidligt i 2014, og bygningen vil blive indviet i 2016.

Se video-præsentation af projektet på Legos hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078