23948sdkhjf

Nu bygges der igen flere huse

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af påbegyndte boliger var 5 % højere i 3. kvartal 2010 end i samme periode året før.
Boligbyggeriet har længe været i frit fald, men nu det tilsyneladende lykkedes at sætte en stopper for nedturen.

Det nye Bygnings- og boligregister (Nyt BBR) fra Danmarks Statistik viser således, at det samlede påbegyndte etageareal er uændret i i 3. kvartal 2010 sammenlignet med 3. kvartal i fjor.

Målt på antallet af påbegyndte boliger er der endda tale om en stigning på 5 %. Stigningen skyldes i primært en fremgang på 7 % i opførelsen af parcelhuse.

Historisk lavt niveau
Fremgangen for boligbyggeriet er en god og længe ventet nyhed, men hos Dansk Byggeri maner seniorøkonom Finn Bo Frandsen dog fortsat til besindighed. Aktiviteten ligger nemlig på et langt lavere end før krisen:

- Den gode historie er derfor, at boligbyggeriet er tæt på stabilisering, men dog på et niveau, som er det halve af 2006-niveauet, siger han.

Dansk Byggeri vurderer, at der i 2010 vil blive påbegyndt 9.500 boliger, og det er kun halvt så mange som det årlige gennemsnit under krisen i 1930'erne. Der betyder således, at der fortsat er tale om et historisk lavt niveau for det påbegyndte boligbyggeri.

Finn Bo Frandsen fremhæver endvidere, at det aktuelt store udbud af boliger til salg lægger pres på boligpriserne. Det betyder, at nybyggeriets konkurrenceevne bliver forringet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078