23948sdkhjf

Raunstrup skal bygge Skagen Skipperskole

Sammen med Aart Architects og Alectia har Raunstrup A/S netop vundet konkurrencen om Skagens nye Skipperskole, der bliver et markant vartegn fra både land- og vandsiden.
Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget Raunstrup, Aart Architects og Alectia som vindere af totalentreprise-konkurrencen ”Århundredets Skipperskole”.

Det 2.515 m² store projekt koster knap 33 mio. kroner at opføre, og byggeriet kommer til at danne rammen om fremtidens uddannelse af skippere og styrmænd til fisker- og handelsflåden.

- Forslaget skiller sig ud ved dets overbevisende rumlige kvalitet. Det foreslåede centralrum skaber en unik sammenhæng mellem etagerne og skolens funktioner, som samles til en overskuelig og rumligt interessant helhed, der understøtter skolens identitet på en meget overbevisende måde, lyder det bl.a. i udvalgets begrundelse.

Markant vartegn for Skagen
Med sin placering på havnefronten sætter Skagen Skipperskole et markant præg på byen.

Designet af bygningen tager udgangspunkt i de tre elementer; havet, skibet og navigationen, der alle er nært forbundet til søfart, og med sine skulpturelle linjer bliver bygningen et iøjnefaldende pejlemærke fra både land- og vandsiden:

- Skagen Skipperskole bliver et byggeri, der på en gang signalerer noget maritimt såvel som visdom, tryghed og imødekommenhed. Samtidig bliver den nye skipperskole et markant vartegn for byen, når man kommer fra søvejen, siger en tilfreds formand for Skagen Skipperskole, Carl Jesper Hermansen.

Inspireret af skibskonstruktionen
For at skabe optimal sammenhængskraft er bygningen organiseret i et udstrakt grundplan, der reflekterer skibskonstruktionens rationelle opbygning.

Samtidig udnyttet den storslåede udsigt over vandet i kraft af en syd- og sydvestvendt glasfacade og et udstrakt altanforløb, der som et skibsdæk omfavner førstesalen mod syd og sydvest.

Facaderne udføres i beton og beklædes med hvide glasflader, der skaber et lyst, nordisk udtryk med præcise, skarptskårne overgange.

Mod syd og sydvest er bygningen kendetegnet ved sit horisontale udtryk, der bliver understreget af de udstrakte vinduespartier og terrasse- og altanforløb. Mod nord er bygningen præget af et mere vertikalt udtryk.

Indvielse om et år
I alt fem totalrådgiverteams deltog i konkurrencen om Skagen Skipperskole, og Raunstrup går nu i gang med projekteringen, der vil strække sig frem til november.

Det første spadestik bliver taget allerede den 20. december, og skolen ventes klar til indvielse i november 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125