23948sdkhjf

56 CO2-neutrale lavenergihuse på vej ved Esbjerg

Et nyt projekt med navnet ”Energiparken Ravnsbjerg” er i støbeskeen i det vestjyske. De 56 grunde og lavenergiboliger er netop udbudt til salg.
Boligerne opføres efter filosofien ”Cradle to Cradle”, og nøgleordene er miljøvenlige materialer, vedvarende energi, genbrug samt undgåelse af giftstoffer, som påvirker miljø og beboere.

Projektet er beliggende mellem Tarp og Sønderris ved Esbjerg, hvor kommunen selv arbejder på at implementere netop Cradle to Cradle i sin fremtidige planlægning og projektering.

- Projektet er aldeles fremragende og passer fint ind i kommunens fremtidsvisioner, siger borgmester Johnny Søttrup.

LEED Gold-rating
Husene i Energiparken opføres i bæredygtige materialer og benytter sig udelukkende af vedvarende energi i form af bl.a. individuelle jordvarme- og solcelleanlæg.

Ligeledes anlægges der to søer til opsamling af regnvand og nedgraves beholdere ved hvert enkelt hus, hvorved det opsamlede regnvand kan genbruges til havevanding og toiletskyl.

Bag byggeriet af de 56 CO2-neutrale boliger står Varde-firmaet Konstruktøren A/S, som har bedt ingeniørvirksomheden Cowi om at foretage en indledende bæredygtighedsscreening af boligerne efter LEED-systemet. Resultatet er blevet en LEED Gold-rating, hvilket vidner om en høj grad af total bæredygtighed.

Lovændring giver tidspres
Med virkning fra 1. januar 2011 afskaffes den gældende momsfritagelse for erhvervsmæssigt salg af byggegrunde.

Derfor har Konstruktøren A/S valgt at sætte priserne ned for ikke at stå tilbage usolgte boliger, når loven træder i kraft:

- I et presset marked kan man ikke med ét slag sætte priserne op med en fjerdedel og stadig forvente efterspørgsel, lyder det fra direktør Claus Davidsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125