23948sdkhjf

FolkeFerie.dk renoverer historisk ferieby

Helsingør Ferieby med 41 små huse fra 1959 skal genetableres med midler fra Mc-Kinney Møllers Fond og Realdania. Fire firmaer er inviteret til at give bud på projektet
Feriehusene fremstår i dag nedslidte og utidssvarende, men nu skal en omfattende renovering af området hjælpe vanskeligt stillede danskere – og ikke mindst børn – til gode ferieoplevelser.

Feriebyen består af en stor fællesbygning og 41 små, enkle feriehuse spredt ud over et skovbeplantet naturområde.

Selve istandsættelsen og opdateringen af feriebyen vil respektere bebyggelsens særlige, underspillede og tidstypiske kvaliteter. Feriebyen skal naturligvis leve op til moderne brugerkrav, og derfor vil der både blive nye bade- og køkkenfaciliteter.

Budget på 26 mio. kroner
FolkeFerie.dk har bedt fire firmaer om at komme med deres bud på de nye faciliteter samt på den hovedidé, som renoveringen skal gennemføres efter.

Den samlede projektøkonomi er på 26 mio. kroner, hvor A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Realdania hver bidrager med 13 mio. kroner. Helsingør Kommune har stillet grunden til rådighed under forudsætning af, at formålet kan opfyldes indenfor en relativt kort tidsfrist.

- Helsingør Ferieby udgør en af Danmarks fineste feriehusbebyggelser fra 1950’erne. Med istandsættelsen bringer vi denne ydmyge bygningsarv ind i fremtiden samtidig med, at udsatte grupper i det danske samfund får mulighed for en helt særlig ferieoplevelse i dette fantastisk naturskønne område, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219