23948sdkhjf

Unge arkitekter skal tegne nye centre til kræftrådgivning

Yngre arkitekter får chancen, når syv kræftrådgivningscentre til i alt 150 mio. kroner skal opføres over de kommende år. Det første byggeri sættes i gang i Aalborg i efteråret.
Kræftens Bekæmpelse vil i samarbejde med Realdania opføre syv nye rådgivningscentre tæt på hospitalernes kræftcentre i Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev.

Centrene, der etableres enten som nybyggeri eller ombygning af eksisterende bygninger, sendes nu i prækvalifikation.

Her går bygherren målrettet efter den unge generation af arkitekter; bl.a. med henblik på at udvikle og promovere dansk arkitektur:

- Realdania vil give de unge arkitekter mulighed for at komme på banen ved hjælp af disse byggeopgaver, og den bagvedliggende idé er at få de unge arkitekter til at tænke i humanistiske baner gennem denne opgave, der har et klart socialt sigte, siger Hans Peter Svendler, der er direktør for Realdania.

Det er planen at prækvalificere omkring 10 unge arkitekter og arkitektfirmaer, der således får mulighed for at visualisere fremtidens nye kræftrådgivningscentre.

De unge arkitekter har kun sjældent en lang liste af referencer at henvise til. For at blive prækvalificeret skal de derfor i stedet forholde sig teoretisk til opgaven og beskrive, hvad de vil lægge vægt på, samt hvordan de vil arbejde med de særlige problemstillinger, der gælder for rådgivning af kræftramte.

Fakta om projektet
I fase 1 prækvalificeres omkring 10 unge arkitekter og arkitektfirmaer, som samles på en liste til brug for bygning af de syv rådgivningscentre.

I fase 2 afholdes totalentreprenørkonkurrencer for hvert enkelt rådgivningscenter. De entreprenører, der byder på de syv byggeopgaver, skal vælge et arkitektfirma blandt de prækvalificerede og kan således ikke vælge et vilkårligt arkitektfirma at arbejde med.

Realdania bidrager med 50 mio. kroner til projektet, mens Kræftens Bekæmpelse selv finansierer de resterende 100 mio. kroner. Det skal bl.a. realiseres ved salg af nogle af de nuværende kræftrådgivninger.

Mere information om projektet findes på www.realdania.dk samt www.cancer.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078