23948sdkhjf

Fondsmidler til zoologiske nybyggerier

Takket være donationer fra henholdsvis Villum Fonden og Det Obelske Familiefond kan de zoologiske haver i København og Aalborg snart stikke spaden i jorden til nye anlæg.
I København skal der anlægges en ny fritflyvningsvoliere til de sydamerikanske flamingoer og andre storkefugle.

Anlægget, der er tegnet af Arkitektfirmaet Dall & Lindhardtsen, vil dække et areal på 1.500 m² og får en højde på 10-12 meter.

Det forsynes med en hævet plankebro, der giver havens gæster mulighed for at bevæge sig gennem volieren med frit udsyn til de lavvandede søer, hvor fuglene holder til og søger føde.

Projektet, som desuden involverer Landscape Vision og ingeniørfirmaet Strunge Jensen, har et samlet budget på 40 mio. kroner. Villum Fondens donation lyder på 8 mio. kroner.

Aalborg Zoo håber at komme i gang til vinter
I Aalborg har Det Obelske Familiefond netop doneret 10,5 mio. kroner til opførelsen af et nyt rovdyranlæg. Her bliver det muligt at opleve dyrene i deres rette element fra junglestier og oplevelseshytter oppe over anlægget.

Dyrene og anlægget skal kunne opleves i tre dimensioner; Under, over og på jorden. Det betyder blandt andet, at der kommer særlige hegn med glasindkig helt tæt på dyrene. Der skal bygges to seperate anlæg - et til tigre og et til løver.

Ifølge Nordjyske Medier mangler Aalborg Zoo dog yderligere cirka 10 mio. kroner, før byggeriet kan gå i gang. Chefzoolog Per Christiansen håber, at finansieringen kommer på plads henover efteråret, således første spadestik kan tages til vinter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125