23948sdkhjf

Sønderborg får butikscenter til 500 millioner

Et nyt butikscenter i Sønderborg midtby på cirka 40.000 m² er nu så godt som sikret byggestart allerede i 2010 med forventet åbning i 2012.
Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S oplyste mandag, at første spadestik til citycentret ”Borgen” i Sønderborg er meget tæt på og formentlig tages i 2010.

Årsagen er en netop indgået lejeaftale med Sønderborg Kommune, der medfører, at kommunen sætter sig på én af etagerne i det 40.000 m² store centerbyggeri:

- Vi har stået med en risiko for at skulle udskyde hele projektet i Sønderborg midtby. Men i kraft af kommunens underskrift har byrådet i Sønderborg gjort en forskel for projektet og i realiteten forhindret måske flere års forsinkelser. Hele byggeprojektet er markant styrket med udlejningen af en etage til kommunen, hvor der forventes indflytning den 1. oktober 2012, fortæller bygherre Asger Enggaard.

Han vil i de kommende uger og måneder forsøge at få fremskyndet de hovedspørgsmål, der fortsat resterer at blive afklaret. Det gælder blandt andet en række praktiske spørgsmål omkring infrastrukturen, parkering, afvikling af kundetrafikken i selve centret og – i lyset af Sønderborg Kommunes lejemål – en integrering af ankomstområderne.

Borgmester Jan Prokopek Jensen ser aftalen som en rigtig fornuftig løsning for både byggebranchen, borgerne og kommunen:

- Tiden er ikke til et nyt rådhusbyggeri, og derfor har vi været på udkig efter en langsigtet løsning for vores Jobcenter på Blegen og for Økonomisk Sikring på Perlegade. Begge steder har kommunen lejet sig ind. I 2012 kan i alt cirka 150 medarbejdere fra de to adresser flytte ind i det nye center, uden at det kræver tillægsbevillinger, forklarer han.

Butikscentret Borgen er tegnet af schmidt hammer lassen architects, mens designfirmaet Evenden står for indretningen. A. Enggaard er bygherre og samtidig totalentreprenør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109