23948sdkhjf

Fem teams kæmper om Hjortshøj-projekt

Ud af 34 interesserede teams har Århus Kommune og Realdania nu udpeget de fem, der skal dyste om at opføre ”Vimby” – et visionært bofællesskab for udviklingshæmmede.
Prækvalifikationen til det såkaldte Vimby-byggeri i Hjortshøj ved Århus er afsluttet, og ikke færre end 34 teams søgte om at komme i betragtning til projektet.

Nu har Århus Kommune og Realdania udvalgt fem teams til at deltage i totalentreprisekonkurrencen og udarbejde deres bud på, hvordan projektet konkret skal tage form.

De fem teams er:
• Cubo / Allingåbro Totalbyg / Viggo Madsen
• Arkitema / NCC Construction Danmark / Moe & Brødsgaard
• Cebra / Davidsen Partners / Rambøll
• Friis og Moltke / Raunstrup / Bascon
• Lumo Arkitekter + Kamp Arkitekter / Q-Construction / Almbjerg A/S

Formålet med Vimby-projektet (Welcome in My Backyard) er at skabe nogle fysiske og sociale rammer, som baner vej for en succesfuld inklusion af udviklingshæmmede. Det er vigtigt for projektets parter, at der ikke blot bliver tale om et nyt bofællesskab - men i høj grad også et sted, hvor de udviklingshæmmede føler, at de er en del af en hverdag og et arbejds- og nabofællesskab.

Der skal bygges i alt 16 boliger, som bliver opført efter loven for almenboliger. Boligerne bliver finansieret af Århus Kommune, og anlægsbudgettet er på godt 23 mio. kroner. Projektet er forankret i en styregruppe med repræsentanter fra Århus Kommune, Udviklingshæmmedes Landsforening (ULF), Andelssamfundet Hjortshøj samt Realdania.

Det forventes, at den endelige vinder af totalentreprisekonkurrencen er fundet 1. marts 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142