23948sdkhjf

Kæmpemæssig erhvervspark under opsejling i Kolding

Målet er 30.000 arbejdspladser, når Kolding Kommune til årsskiftet indleder opbygningen af en ny viden- og udviklingspark på et 15 km2 stort område syd for byen.
Pr. 1. januar udlægges et 15 km2 stort areal syd for Kolding til erhvervsformål, og det bliver startskuddet til et storstilet byggeprojekt i området:

- I løbet af de næste 20 år vil der så opstå en viden- og udviklingspark, som kan skabe 30.000 nye arbejdspladser, vurderer Bjarke Wolmar, administrerende direktør i Business Kolding, over for dagbladet Børsen.

Den syddanske erhvervsorganisation er primusmotor på projektet, og målet er at tiltrække hundredvis af små og store innovative vækstvirksomheder.

Fransk inspiration
Forbilledet for den kommende erhvervspark er fransk; nemlig Sophia Antipolis, der af mange betegnes som Europas svar på Silicon Valley.

Her er det på 35 år lykkedes at omdanne et område på 23 km2 til en forskerpark med 1.300 internationale virksomheder, der forsker i alt lige fra klima og vedvarende energi til IT, rumfart og bio- og nanoteknologi:

- Det, vi gerne vil, er at uddrage de gode erfaringer, man har i Sophia Antipolis, og så undgå at kopiere de dårlige, siger Bjarke Wolmar.

Det særlige ved Sophia Antipolis er, at den ligger i et stort skovområde, og netop de naturlige omgivelser bliver også et kendetegn for erhvervsparken ved Kolding. Således vil kun mellem 5 og 10 % af det samlede areal blive udlagt til bebyggelse, mens resten får status som fredet natur.

Projekteringen kommer til at foregå i et tæt samarbejde mellem Kolding Kommune, Business Kolding samt DTU’s egen forskerpark; Scion DTU. Det er sidstnævnte, der bliver det strategiske omdrejningspunkt for opbygningen af parken.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094