23948sdkhjf

København Zoo udvider for 150 millioner

Takket være en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond kan Zoologisk Have nu opføre et stort frianlæg til sine isbjørne.
Den største enkeltdonation i København Zoo’s 150-årige historie giver nu mulighed for at opføre et nyt, moderne anlæg til havens isbjørne.

Det nye anlægskompleks – der døbes "Den Arktiske Ring" – placeres syd for de eksisterende bjørnegrotter og kommer til at danne indgang til Zoos nordiske afdeling.

Foruden anlæg til isbjørne omfatter byggeriet også et nyt anlæg til sæler samt et nordatlantisk fuglefjeld til søpapegøjer, lomvier og alke.

Havens gæster kommer til at bevæge sig gennem Den Arktiske Ring fra oplevelse til oplevelse. Første stop er et kig ud over isbjørnenes sommerdomæne – det arktiske kystlandskab. Derpå går turen ned under Polarhavet, hvor man gennem store ruder oplever isbjørnenes liv under havets overflade i anlæggets 6 meter dybe bassin.

De undersøiske oplevelser fortsætter ind i en akryl-tunnel, hvor bjørnene kommerer helt tæt på, når de svømmer over og under tunnelen. Herfra vil man også kunne se isbjørnenes foretrukne byttedyr; sælen.

Næste stop er det nordatlantiske fuglefjeld, hvor fuglene både kan iagttages på fjeldets smalle klippehylder, og under vandet, når de foretager deres styrtdyk. Ad en spiralformet rampe bevæger man sig igen opad. På vejen oplever man endnu engang fuglefjeldet, og man møder igen isbjørnene – men nu i vandspejlshøjde.

Inden Den Arktiske Ring forlades, tager de besøgende afsked med isbjørnene med endnu et par kig ud over kystlandskabet.

Overalt i anlægget vil der blive lagt vægt på at stimulere og beskæftige isbjørnene, så de aktive og undersøgende dyr kan udfolde så meget af deres naturlige adfærd som muligt.

Moderne og aktiverende formidling vil sætte fokus på den sårbare arktiske natur og den biologiske forskning, der finder sted i Nordøstgrønland på feltstationen Zackenberg.

Hermed bliver Den Arktiske Ring også et vigtigt vindue til den grønlandske natur for de 1,4 mio. gæster, der årligt besøger Zoo.

Den Arktiske Ring er tegnet af Dall og Lindhardtsen A/S og åbner i foråret 2012.


Illustrationer: Cenario
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11