23948sdkhjf

Renoveringspuljen har beskeden jobeffekt

Flere end halvdelen af de boligejere, som har modtaget penge fra renoveringspuljen, ville have gennemført projekterne alligevel. Dermed får arbejdsmarkedet ikke det boost, som regeringen havde ventet.
Ifølge Ugebrevet A4 viser en ny undersøgelse, at over halvdelen af de 1,5 mia. kroner i renoveringspuljen bliver brugt uden at skabe tilstrækkeligt med nye arbejdspladser.

Det skyldes, at 55 % af modtagerne ville have gennemført deres byggeprojekter, selvom de ikke havde fået tilskud, og for størstedelen af disse har tilskuddet blot været med til at fremskynde investeringen nogle måneder.

Dermed kommer renoveringspuljen ikke til at skabe de 4.000 nye fuldtidsstillinger, som var det politiske mål:

- Man kan jo aldrig være fuldstændig sikker på, hvad effekten er. Jeg er da ikke tilfreds med, at vi kun har fået 2.500 ansatte ud af det, når målsætningen var 4.000. Man skal jo altid se på, hvor man får mest for pengene. Nu får vi erfaringer, blandt andet med jeres analyse, og det skal vi lære af, hvis vi overhovedet skal gøre sådan noget her en anden gang, siger Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen, til A4.

Undersøgelsen viser endvidere, at 24 % af tilskudsmodtagerne kun ville have gennemført projektet delvist, hvis de ikke havde fået tilskud. 15 % ville helt have droppet planerne.

Kilde: Ugebrevet A4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078