23948sdkhjf

400 millioner til omdannelse af belastet bydel

Århus Kommune og Brabrand Boligforening har lanceret en storstilet plan, der skal gøre Gellerup til en attraktiv bydel.
Senest i 2030 skal andelen af almene familieboliger i den belastede Århus-bydel, Gellerup, være nedbragt fra de nuværende 90,4 % til 30 %.

Det skal ske ved dels at nedbringe antallet af almene boliger i området gennem nedrivninger og dels ved at bygge nye, privatejede boliger:

- Ikke flere lappeløsninger i Gellerup. Aldrig tidligere har et boligområde stået over for så markante forandringer, som nu bliver tilfældet i Gellerup, fastslår venstre-rådmand Gert Bjerregaard.

Projektets første etape løber fra 2010 til 2013 og indeholder blandt andet nedrivning af tre blokke, hvilket vil skabe plads til fire nye boligkvarterer. Samtidig skal der etableres en bygade, mens to af de eksisterende boligblokke omdannes til kommunale arbejdspladser.

Bygaden bliver på sigt del af et helt nyt vejsystem med en ringgade og en grøn kile, der gennemskærer området. Der er desuden planlagt et område med erhverv, boliger og institutioner. Den samlede pris skønnes at blive cirka 400 mio. kroner.

Planen skal nu i høring, inden planarbejdet forventes at blive politisk vedtaget i både Århus Kommune og Brabrand Boligforening i 2010. Håbet er, at man senest i 2013 kan begynde byggeriet.

Kilde: Århus Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078