23948sdkhjf

Verdenskendt arkitekt vinder havneprojekt i København

Vinderen af arkitektkonkurrencen om de to tårne og broen mellem Langeliniespidsen og Marmormolen blev den verdenskendte amerikanske tegnestue Steven Holl Architects.
I Steven Holl er det lykkedes udviklingsselskabet By & Havn at tiltrække én af nutidens mest efterspurgte arkitekter. Han har modtaget et væld af medajler og priser siden grundlæggelsen af sit firma Steven Holl Architects i New York for 32 år siden.

Vinderprojektet er netop blevet præsenteret ved et pressemøde og karakteriseres ved to spektakulære og robuste tårne - ét på Marmormolen og ét på Langelinie. Tårnene er forbundet med en spinkel gangbro, der efter dommerkomiteens mening ligner ”et håndtryk” mellem de to molespidser.

Tårnet på Marmormolen er 24 etager højt, og tårnet på Langeliniespidsen er med sine 27 etager lidt højere. Broen, der forbinder de to molespidser, udgår fra tårnenes 17. etage - 65 meter over havets overflade.

- Projektet kombinerer det flotte, det funktionelle og det forretningsmæssige - og så har projektets to tårne rod i havnens oprindelige arkitektur. Dette vinderforslag er arkitektur i høj, høj klasse, siger administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, som har været formand for dommerkomiteen.

Arkitektkonkurrencen omfattede - udover konkurrencen om tårnene og broen - også en idékonkurrence for landskabelig behandling af de tilgrænsende byrum.

Marmormolen vil derudover være ramme for den kommende FN-By i København, der kommer til at indeholde 25.000 etagemeter boliger samt yderligere ca. 55.000 etagemeter erhvervsbyggeri og et hotel.

Kilde: By & Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109