23948sdkhjf

EU ind i sag om grundsalg

Et stort havneareal i Aalborg blev i 2006 solgt til spotpris til A. Enggaard - angiveligt 700 mio. kroner under markedsprisen. Nu vil en dansk EU-parlamentariker rejse sagen i EU.
Om to uger vil EU-parlamentariker Christian Rovsing (K) rejse sagen om Aalborg Kommunes salg af en havnegrund på 75.000 m2. Det skriver Erhvervsbladet.

Årsagen er, at Aalborg Kommune i 2006 solgte den attraktive grund til A. Enggaard uden at have sendt den i udbud og uden forudgående vurdering. Grunden blev solgt for 44 mio. kroner, og det er siden blevet stærkt kritiseret, fordi grunden er meget mere værd:

- EU-Kommissionen gør klart, at der kun findes to måder at afhænde offentligt ejet ejendom på. Enten gennem et EU-udbud, eller ved at få det vurderet af en eller flere valuarer eller ejendomsmæglere. Ingen af delene er sket i dette tilfælde, siger den konservative folketings- og EU-parlamentskandidat, Thomas Krarup, og fortsætter:

- Jeg spørger som helt almindelig skatteyder i Aalborg. Hvor mange sælger deres hus eller en bil uden at kende værdien af det, de sælger? For mig at se bliver Aalborg Kommune pådraget et tab på mange hundrede millioner kroner, uden at offentligheden kan få at vide, hvad forløbet har været. Det er intet mindre end en skandale.

Stor fortjeneste
A. Enggaard har ifølge Nordjyske solgt dele af grunden videre med op til seks ganges fortjeneste pr. etagemeter. Storentreprenøren har dog inden haft udgifter til byggemodning og har således betalt for nedrivning af forurenede industribygninger og haft udgifter til pilotering og kaj.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062