23948sdkhjf

Insekthus i London med dansk aftryk

En otteetagers kokon-formet tilbygning til Naturhistorisk Museum i London er nu færdigbygget. Arkitektfirmaet C. F. Møller har tegnet den udtryksfulde bygning, der åbner for publikum i september 2009.
Det danske arkitektfirma C. F. Møller har designet den tilbygning, der fremover skal huse den enestående samling af 17 millioner insekter og 3 millioner planter, som Londons naturhistoriske museum råder over.

Bygningen åbner om et år og vil - udover at være hjemsted for insekter og planter - komme til at fungere som arbejdende laboratorium for 220 forskere fra hele verden.

I dag står selve bygningen færdig, og forude venter nu indretningen af udstillingsrummene - et arbejde som vil tage ca. ét år. Når det nye hus åbner for offentligheden i 2009, vil publikum kunne gå på opdagelse inde i den kokon-formede bygning og se videnskabsmændene arbejde med samlingerne.

- Darwin Centeret er formet som en enorm silke-kokon beskyttet af et glasatrium og rummer en fantastisk skat; selve evolutionen. Formen og størrelsen på puppen afspejler samlingens enorme betydning, siger Anna Maria Indrio, arkitekt og partner i C. F. Møller og fortsætter:

- Den nye bygning vil fuldstændig ændre Naturhistorisk Museums forhold til stedet. Hvor det før var en indadvendt bygning, åbner den sig i dag mod omgivelserne og inviterer publikum indenfor.

Arkitektfirmaet C. F. Møller vandt opgaven om at tegne anden fase af Darwin Centeret i en international konkurrence i 2001. Byggeriet er den vigtigste nyudvikling for Naturhistorisk Museum i London, siden museet flyttede ind i South Kensington i 1881. Den første fase af Darwin Centret indeholder museets zoologiske samling bestående af 22 millioner dyr opbevaret i sprit, og den åbnede i september 2002.

Det nye Darwin Centre i tal

• C. F. Møller blev udvalgt til opgaven blandt 59 arkitektfirmaer i en international konkurrence i 2001.
• Darwin Centret koster 78 mio. pund at opføre.
• Darwin Centret er på 16,000 m2.
• Museet skal indeholde 17 mio.insekter og tre mio. planter på 3,3 km. hylder.
• Kokonen er - med sine 60 meters længde, 28 meters højde og 12 meters bredde - den største kurvede bygning opført i sprøjtebeton i Europa.
• Kokonens vægge er 300 mm. tykke, og temperaturen holdes konstant på 17C for at beskytte samlingerne.
• Centret skal være arbejdsplads for 220 videnskabsmænd.
• 2.500 museumsgæster pr. dag kan besøge samlingerne og de arbejdende laboratorier på en interaktiv rejse gennem kokonen.
• Darwin Centret åbner for publikum i september 2009.

Kilde: C. F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094