23948sdkhjf

Ny byggeforsikring kritiseres sønder og sammen

Aktører i byggebranchen er bange for, at den nye lov om en obligatorisk byggeforsikring vil diskvalificere mange mindre håndværksmestre fra nybyggeri.
Dansk Byggeri og Håndværksrådet opfordrer erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen til at lave den nye lov om en obligatorisk byggeskadeforsikring om. De frygter nemlig, at mange små håndværksmestre får svært ved at operere selvstændigt inden for nybyggeri på grund af loven.

Problemet ligger i, at loven favoriserer de større og velkonsoliderede entreprenører, mens de små håndværksmestre taber på lovgivningen. Begge grupper skal nemlig tegne en forsikring, men prisen bliver meget forskellig.

- Velkonsoliderede virksomheder, der kan dokumentere, at de har et velfungerende kvalitetsstyringssystem og i øvrigt erfaring med de byggesystemer, de skal i gang med, vil alt andet lige skulle betale en præmie, der er lavere end det lille firma, som ikke er lige så velkonsolideret, og som ikke har samme dokumentation på plads, siger afdelingschef Vibeke Gaardsholt, erhvervspolitisk sekretariat i Dansk Byggeri.

Hverken Dansk Byggeri eller Håndværkrådet er imod den nye forsikring, der skal beskytte forbrugeren mod fejl og mangler. Det, der kritiseres er den måde, mindre virksomheder rammes på økonomisk.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094