23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Recycling til gavn for mennesker, miljø og økonomi

Øget kvalitet i genanvendelsen af bygge- og anlægsaffald var et af de overordnede mål med den tidl. regerings ressourcestrategi ”Danmark uden affald”. Temaet står også højt på dagsordenen på årets Building Green-messe.

Det grønne potentiale i genbrug og upcycling inden for byggeriet er omfattende, men det stiller samtidig høje krav til branchens rådgivere, bygherrer og projekterende. Derfor stiller Building Green, der løber af stablen d. 28.-29. oktober i Forum i København, i år skarpt på de muligheder og udfordringer, der forekommer, når f.eks. arkitekter fremover skal projektere byggerier, hvor øget genanvendelse bliver en del af opdraget.

Som optakt til årets messe inviterede Building Green allerede tidligere på efteråret til morgenseminar. Her gjorde branchens førende kapaciteter deltagerne klogere på genanvendelse af bygge- og anlægsaffald – og emnets aktualitet fornægtede sig heller ikke i det talstærke fremmøde.

- Genanvendelse og ressourceoptimering er blandt de væsentligste emner inden for grønt byggeri både nu og i de kommende år. Som branchens største bæredygtige begivenhed er det derfor oplagt at lade Building Green sætte scenen for diskussioner, oplæg og løsningsforslag angående recycling fremført af nogle af feltets førende kapaciteter, fortæller adm. direktør Henrik Ulander fra Building Green om morgenseminaret, der blev afholdt d. 2. september i House of Green i Industriens Hus.

Recycling-frontløber hædret med pris
Også prisen ”Det Bæredygtige Element”, som for 2. år i træk uddeles på messen, hædrer branchens grønne frontløbere, der gør en forskel for at fremme og inspirere til bæredygtighed. Prisen, som uddeles i samarbejde med innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, gik sidste år til en vinder, der på en innovativ måde har udvist en revolutionerende tilgang til genbrug af byggematerialer. På virksomheden Gamle Murstens fabrikker i Svendborg og Hedehusene rystes gammel mørtel via vibrationer af mursten, så de kan genbruges i nye byggerier. Desuden yder Gamle Mursten et stort positivt socialt bidrag i lokalområdet.

- Recycling handler ikke mindst om at omdanne brugte materialer til værdifulde ressourcer, så de kan indgå i et ressourcekredsløb i stedet for at gå til spilde. Virksomheder som Gamle Mursten fortjener hæder, fordi de i den grad har formået at gøre nedrivning til en kompetence, hvor det ikke bare handler om at rive gammelt ned, men også om at genbruge det, som fjernes, når der efterfølgende skal bygges nyt, pointerer Henrik Ulander.

Fokus på genanvendelse i årets messe-program
For besøgende med interesse for genanvendelse byder messen d. 28.-29.oktober på en række oplæg, workshops og seminarer om emnet. Her kan deltagerne bl.a. høre et oplæg med arkitekt og direktør i GXN Kasper Guldager, hvor han diskuterer fremtidens cirkulære byggeri i selskab med salgsdirektør hos MT Højgaard, John Sommer.

Deltagerne kan desuden overvære Søren Nielsen, arkitekt MAA og partner i tegnestuen Vandkunsten, reflektere over udviklingen i bæredygtigt byggeri og fortælle om Vandkunstens bygge- og renoveringsstrategier, som involverer direkte genanvendelse af byggematerialer.

Interesserede deltagere kan også medvirke i en række seminarer og workshops, herunder en rundbordsdiskussion med byggebranchens beslutningstagere om cirkulær ressourceøkonomi faciliteret af InnoBYG. DAKOFA afholder ligeledes et seminar om ressourceudnyttelse, ligesom Dansk Byggeri vil mobilisere en debat om genbrugsmaterialers muligheder og udfordringer mellem en række fagpersoner og producenter. Sidst men ikke mindst kan de besøgende opleve udstillingen Trash Alchemy, som bl.a. indeholder en facade lavet af brugte ventilationskanaler samt en opdelingsvæg bygget af affaldstræ.

Det er gratis at deltage på Building Green d. 28. - 29. oktober i FORUM, tilmeld dig her!

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371

Kontaktperson

SE

Send til en kollega

0.047